Herbalife nateg

Če ste načrt za hujšanje izbrali izdelke od Herbalife, moramo reči …. Prenehajte!

V letih izkušenj z delom v industriji mrežnega trženja vemo, da več kot polovica distributerjev osredotoča na ustvarjanje denarja s tem, da stavi  na zaupanje in slepari ljudi, ne pa da spodbuja zdravo življenje

Če hočete razumeti Herbalife, morate spoznati mrežni marketing.

Mrežni marketing (tudi piramidna prodaja) je poslovni model, pri katerem prihodek podjetja izhaja iz direktne prodaje izdelkov ali storitev, ki jo opravljajo zunanji pogodbeni delavci, prihodek delavcev pa lahko izhaja iz dveh virov: neposredno iz deleža lastne prodaje in deleža prodaje na debelo drugim delavcem, ki jih je posameznik rekrutiral v sistem . Na tej podlagi se, odvisno od konkretne ureditve v podjetju, oblikuje hierarhična piramidna ali binarna struktura sodelavcev. Njihova odgovornost je prodaja končnim kupcem, predvsem pa jih podjetje spodbuja, da rekrutirajo nove sodelavce, ki bodo postali distributerji nižje po lestvici. (vir)

mrežni marketing

Mrežni marketing je torej zelo preprost sistem, ki od vsakega sodelujočega najprej “zahteva”, da izdelek proda najbližjim in jih tudi spodbudi k sodelovanju v sistemu. Od udeležencev nato pridobiva Del razlike od prodaje. Več kot je tistih, ki jih nekdo pripelje v sistem in več kot ti ustvarjajo prodaje, tem večji je zaslužek. Seveda pa pri tem ne gre le za Herbalife, temveč obstaja mnogo podobnih “modelov”, npr tudi Big1team ipd.

Posledica takih piramidnih sistemov, pa je izjemen porast prehrambenih svetovalcev. S pojavom takih modelov je namreč kar naenkrat poraslo število svetovalcev za prehrano, licenc, certifikatov ipd. Vse z namenov prepričevanja o učinkovitosti nečesa in zaslužka.

Druga zadeva pri uspešnosti nezdravih prehranskih dopolnil pa je ranljivost ali bolje rečeno naivnost posameznikov, ki želijo shujšati. Že od nekdaj je uveljavljeno razmišljanje, da se z dietami pač shujša, potrpiš teden ali dva (odvisno od diete) in potem je vse sanjsko. Lahko gremo na morje in oblečemo tiste lepe hlače. Pa je res tako?

Največja prevara podjetij ni na embalažah izdelkov, temveč v glavah posameznikov. Z dietami se pač ne hujša. Posledica diete je sicer lahko ta, da ste 14 dni nekoliko lažji in bolj vitki, vsekakor pa to ni nekaj, kar bi trajalo.

Dovolj je potem, da nutricist pove, da je nek izdelek “učinkovit pri hujšanju” in tisti, ki sami sebi vlivajo lažne upe o dietah seveda želijo verjeti.

Herbalife režim prehrane za zmanjšanje telesne mase deluje tako, da običajno prehrano popolnoma umakne. Dnevni obrok je sestavljen iz dveh različnih vrst napitkov in nekaj kapsul / tablete dvakrat na dan. Lahko sicer uživate določene nizkokalorične plodove (brez citrusov), kuhano zelenjavo, solato …

Na koncu boste izgubili težo več, kot ste pričakovali in to zelo hitro. Kmalu po koncu diete, ko dosežete želeno težo, boste imeli pomanjkanje vitaminov in mineralov v telesu, posledično pa bo vaše telo prenehalo prepoznavati te hranilne snovi, ko preklopite na normalno prehrano. Zaradi tega se bodo vse te esencialne hranilne snovi skozi čas pretvorile v maščobe, v največ 4–5 mesecih normalne prehrane pa boste na koncu dobili več teže kot kdajkoli prej. To je vse. Torej izberite pametno.