jedilni stoli

Pomembno pri izbiri pohištva, kot je jedilni stol, ni le videz in barva. Res je, da je videz pomemben, saj z izbiro pravega in kompatibilnega pohištva lahko izgled prostora močno izboljšamo ali pa z napačno izbiro in kombinacijo tudi poslabšamo. Pogosto pa se pri izbiri jedilnih stolov zgodi, da je kupec osredotočen na izgled, medtem, ko udobje postavlja v drugi plan, kar pa zagotovo ni dobro, saj je pri obedovanju ravno tako kot kakovost živil pomembna tudi lega telesa in udobje.

Na kaj moram paziti pri izbiri jedilnega stola

S tem, ko sedimo neudobno, se bodisi konstantno naprezamo, bodisi zaradi tega nevede hitimo opri obroku, pa se tega niti ne zavedamo. Zato je pomembno, da za jedilnico izberemo stole, ki so v prvi vrsti udobni in se nam prilegajo, na katerih lahko sedimo dlje časa (kolikor pač traja dober in obsežen obrok z druženjem) in se pri tem ne počutimo neudobno.

Pri tem vam ni treba skrbeti, da bi se pri nakupu jedilnega stola morali odreči dobremu zgledu. Vsi kakovostni jedilni stoli, na katerih boste zares dobro sedeli so tudi lepo oblikovani in sestavljeni iz kakovostnih materialov, kar pa se vidi tudi na zunaj.

Res je sicer, da so vsi stoli narejeni po nekih standardih, a to še ne pomeni,  da se na vseh enako sedi. Gre namreč tudi za osebne specifike, dimenzije ipd. Nekomu morda bolj ustreza trdo naslonjalo ali sedišče, drugemu obratno. Prav tako bo nekdo raje izbral širši stol, medtem, ko se bo nekdo drug odločil za ožjega.

kako izbrati jedilne stole

Nasvet pri izbiri jedilnega stola je, da se osredotočite na to, kak ose na stolu sedi. Pri tem pa ne naredite prehitrega zaključka, saj človek v nekaj trenutkih sedenja ne prepozna neudboja. Le-to lahko opazi šele po nekaj minutah ali celo dlje. Zato moramo pri preizkušanju stola biti pozorni na malenkosti, ki nas v nekaj trenutkih mora le malo zmotijo a tega sami od sebe niti ne bi oprazili. Ko pa bomo na njem sedeli dlje časa, pa bo ta začetni neprijeten občutek postal bolj in bolj moteč.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja