zdravju prijazni gradbeni materiali

Pri gradnji doma ni nujno, da razmišljamo o načinih, kako se izogniti respiratornim boleznim. Študije pa so pokazale, da bi lahko samo gradbeni materiali, ki se uporabljajo za gradnjo domov, znatno povečali možnosti za okužbe ali bolezni dihal. Spodaj je navedenih 12 zdravih gradbenih materialov, ki ne bodo vplivali na kakovost zraka v zaprtih prostorih. Če vas zanima izdelava fasade, ali se boste odločili za nakup teh gradbenih materialov?

 • Omare in vrata iz masivnega lesa.  Izdelki, ki so videti kot les, imajo pogosto višje ravni formaldehida. Da bi se izognili respiratornim boleznim in izboljšali kakovost zraka v vašem domu, se odločite za uporabo masivnega lesa.
 • Epoksidna lepila.   Zamašek se lahko zdi majhen del projekta, vendar lahko dejansko močno vpliva na kakovost zraka. Lepilo na osnovi topil, kot je katran, ima visoko raven VOC. Priporočljivo je, da uporabite epoksidno lepilo namesto katrana. Po sušenju niso strupene.
 • Mlečni blok za pulti.   Če iščete bolj zdrave alternative za pulti, kot so plastični laminati, ki zahtevajo lepilo, se odločite za pulti za mesarje. Te so pogosto dražje, vendar bodo zagotovile visoko kakovost zraka v vašem domu.
 • Beton, keramične ploščice in kamni.   Pri iskanju zdravih gradbenih materialov se ti materiali štejejo za varne. Bolj naraven izdelek, boljša bo kakovost zraka v vašem domu.
 • Suh zid brez papirja.  Domovi, zgrajeni s suhomontažnimi fasadami, so izpostavljeni plesni, ki lahko vodijo do bolezni dihal. Izpostavljenost plesni in pogosto se pojavi, ko se listna skala navlaži ali umazi. Obstaja nova in izboljšana suhomontaža material, ki bo pomagal zmanjšati možnosti, da bo vaš dom vpliva plesni.
 • Tovarna je končana.   Talne obloge so običajno zdrave za zrak. Toksičnost pride, ko uporabljate izdelke za dokončanje tal. Izberite talno oblogo, ki je ni treba dokončati. Izogibajte se uporabi vinilnih talnih oblog, saj vsebujejo znane rakotvorne snovi. Bambusovi in ​​plutovinasti podi sta dva primera visoko kakovostnih izdelkov, ki jih lahko uporabite v vašem domu.
 • Talne obloge iz gume. Novejši talne obloge, ki so lahko zdravi za domače okolje, so talne obloge iz gume.
 • Nizka beseda vokov.  Prepričajte se, da je barva, ki jo uporabljate za stene v vašem domu, zdrava z barvami z nizkimi voki. Znan tudi kot zelena barva, bo to stalo več za barvanje vašega doma, vendar bo vredno. Hlapi barve so zelo nevarni in v prihodnosti vodijo do bolezni dihal.
 •  Izolacija iz steklenih vlaken. Izbirate lahko med različnimi vrstami izolacije. Izogibajte se uporabi izolacije palice in se odločite, da namesto tega uporabite fiberglas. Prepričajte se, da je brez formaldehida.
 • Celulozna izolacija.  To je še ena dobra izbira za informacije, ki vam bodo pomagale preprečiti bolezni dihal.
 • Nerjaveče jeklo.  Dokončanje vašega doma z dotiki nerjavnega materiala bo pripomoglo tudi k kakovosti vašega zraka. Izberite, da dodate nerjaveče jeklo skozi naprave in naprave ter druge unikatne prostore vašega doma.
 • Eko- izdelki. Gradbeni materiali, ki trdijo, da so okolju prijazni, so pogosto dobri tudi za kakovost zraka. Poiščite gradbene izdelke, ki imajo znak za okolje. Izberite okolju prijaznega graditelja, ki bo zagotovil, da bodo gradbeni proizvodi, ki se uporabljajo v vašem domu, primerni za okolje in vašo družino.

Kot lahko vidite, obstaja veliko gradbenih materialov, ki jih lahko uporabite, da zagotovite, da ne odlagate strupov v zrak, v katerem živite. Pri gradnji vašega doma uporabite nekaj zgoraj naštetih materialov za boj proti boleznim dihal.